Cyberpunk 2020 2092 (Mars) Szerepjáték a sötét jövőben. Felhőkarcoló-erődjeikből multinacionális cégek irányítják a világot, akaratuknak kibernetizált zsoldosok hada szerez érvényt. A lepusztult városi vadon utcáin Booster-bandák gyilkolnak és fosztogatnak. |
|
| Kérdések, kritikák (Kérdezz s mi felelünk, vagy kritizálj) | |
|
+3Cyber Zombie Prime Bullet Jose Vasquez Vergara 7 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Prime Bullet Zsaru
Hozzászólások száma : 71 Join date : 2010. Feb. 02. Age : 46 Tartózkodási hely : Beijing Karakterlap : Prime Bullet
| Tárgy: Re: Kérdések, kritikák (Kérdezz s mi felelünk, vagy kritizálj) Csüt. 25 Márc. 2010, 8:51 am | |
| Egy rövidke kérdést engedjetek meg: Mi számít olyan világnak, ahol stimmel a „cyberpunk vagy közel áll hozzá” definíció? Nekem elég jó háttérismereteim vannak a science fiction műfajáról (persze közel sem annyira komplett ismereteim, mint szeretném, de ez csak annyit tesz, hogy amíg élek lesz mit olvasnom), viszont a kiberpunkoskodás kicsit nehezebben definiálható, pláne akkor, ha feltételezzük, hogy a CP meg az Aliens békésen megfér egymás mellett. És ha még a Ragadozókat is beleveszem… akkor már nem tudom eldönteni, hogy jelen fórum minek ad és minek nem ad teret… Például belefér-e a koncepcióba a remake tinihorrorok legviccesebb alkotása, a Jason X világa, netán a Screamers (Elhagyott Bolygó 1-2, based on P.K.Dick), vagy éppen a Mass Effect vagy a BSG univerzuma? Nem provokatívnak szánom a kérdést, csak gondolkozok valamin. | |
| | | Cyber Zombie Csapos
Hozzászólások száma : 188 Join date : 2010. Jan. 20. Age : 48 Tartózkodási hely : Cyber Pokol kapujában Üzenőláda :
| Tárgy: Re: Kérdések, kritikák (Kérdezz s mi felelünk, vagy kritizálj) Csüt. 25 Márc. 2010, 3:35 pm | |
| - Prime Bullet írta:
- Egy rövidke kérdést engedjetek meg:
Mi számít olyan világnak, ahol stimmel a „cyberpunk vagy közel áll hozzá” definíció? Nekem elég jó háttérismereteim vannak a science fiction műfajáról (persze közel sem annyira komplett ismereteim, mint szeretném, de ez csak annyit tesz, hogy amíg élek lesz mit olvasnom), viszont a kiberpunkoskodás kicsit nehezebben definiálható, pláne akkor, ha feltételezzük, hogy a CP meg az Aliens békésen megfér egymás mellett. És ha még a Ragadozókat is beleveszem… akkor már nem tudom eldönteni, hogy jelen fórum minek ad és minek nem ad teret… Például belefér-e a koncepcióba a remake tinihorrorok legviccesebb alkotása, a Jason X világa, netán a Screamers (Elhagyott Bolygó 1-2, based on P.K.Dick), vagy éppen a Mass Effect vagy a BSG univerzuma? Nem provokatívnak szánom a kérdést, csak gondolkozok valamin. Ave
Mondhatni pompás a kérdés az a "jó" a cyberpunkba, hogy elég sokmindent magába foglal. Nézzük csak meg a Szárnyas Fejvadász és Gibson Neurorománc univerzuma azért nem egy világ és nem egy életérzés legalábbis szerintem mégis mindkettő cyberpunk. Személy szerint ha tágan értelmezem a cyberpunk életérzést akkor számomra a Bolygó neve Halál, Feltámad a Halál, Screamers 1-2, Csillagközi Invázió (1) (Starship Troopers) , A Sziget, Natural City, 12 Majom bőven belefér és rányomom, hogy egyfajta cyberpunk érzést sugall számomra. Társadalmi elidegenedés és farkastörvények, számomra a cyberpunk hangulathoz nem feltétlenül kell cyberware
Röviden ennyi az zén véleményem | |
| | | Prime Bullet Zsaru
Hozzászólások száma : 71 Join date : 2010. Feb. 02. Age : 46 Tartózkodási hely : Beijing Karakterlap : Prime Bullet
| Tárgy: Re: Kérdések, kritikák (Kérdezz s mi felelünk, vagy kritizálj) Pént. 26 Márc. 2010, 7:10 am | |
| - Idézet :
Ave
Mondhatni pompás a kérdés az a "jó" a cyberpunkba, hogy elég sokmindent magába foglal. Nézzük csak meg a Szárnyas Fejvadász és Gibson Neurorománc univerzuma azért nem egy világ és nem egy életérzés legalábbis szerintem mégis mindkettő cyberpunk. Személy szerint ha tágan értelmezem a cyberpunk életérzést akkor számomra a Bolygó neve Halál, Feltámad a Halál, Screamers 1-2, Csillagközi Invázió (1) (Starship Troopers) , A Sziget, Natural City, 12 Majom bőven belefér és rányomom, hogy egyfajta cyberpunk érzést sugall számomra. Társadalmi elidegenedés és farkastörvények, számomra a cyberpunk hangulathoz nem feltétlenül kell cyberware
Röviden ennyi az zén véleményem Sajnos nekem ez sem sokat segített a kiberpunkoskodás kereteinek meghatározásában. Könnyedén meg is fogom indokolni, hogy miért vagyok ennyire nehéz felfogású. Ha a társadalmi elidegenedés illetve a farkastörvények lépnek elő, mint kulcsszempontok, akkor az általad említett példák közül a Starship Troopers illetve a 12 Majom nem stimmel. Az Űrbárány Gyalogság éppenhogy nem elidegenedett társadalomról szól, hanem egy végtelenül integrált, igaz kasztosodott társadalmat mutat be (el lehet mondani, hogy Heinlein könyvének társadalma azért jól át lett emelve, mégha a sztori nem is stimmel). A 12 Majom alapja pedig megint csak egy elképesztő brutalissál kontrollált társadalmi háttérhelyzetből indul ki, amikor a maroknyi túlélő elég ágrólszakadtan nyomja a föld alatti létet (a másik bemutatott társadalom pedig a jelenkor Földje). Ilyesmi még amúgy Orwell 1984-nek a világa is vagy lehet a játékvilágból a Fallout menedékeit említeni, esetleg hazai klasszikust említve Madách falanszterét. Társadalmi elidegenedés az van, de farkastörvények nincsenek, mert káosz helyett totális rend vagyon. Azaz a lehető legmesszebb vagyok a „punk” életérzéstől. Persze mindig, mindehol lázad valami szerencsétlen, de a végeredmény csak és kizárólag Billy Idol nótájában forradalmi (Like a shock to the system, I feel good, well all right!). Ellenben, ha egyéb Verhoeven rendezte mesterműveket akarunk hozni, akkor szedjük elő a Robocop-ot (azt tudtátok-e, hogy Rutger Hauer, Michael Ironside és Arnold „California” Svájcinéger volt az első három jelölt Murphy szerepére?) meg a Total Recall-t (nem mindenki tudja, ez utóbbi is P.K.Dick novellán alapul), ahol a végtelenül szemét vállalatok (az Emlékmás esetében a marsi neoliberálisan fasiszta kormányzat) uralják a játékteret. Még jobb a Total Recall című sorozat (sajnos csak egy évadot élt meg), ahol andoridok is rohangálnak és amúgy sem értem, hogy miért nem inkább Blade Runner a címe. Újabb kiváló író és irományából keletkező kiváló film a Free Jack (az eredeti könyvet írta Robert Sheckley), melyet még Emilio Estevez bamba pofija sem tudja elcseszni, annyira jó Mick Jagger hihetetlen ronda de karakteres fejét akció közben bámulni és punk fílingre hangolódva odaképzelni, hogy „I can’t get now satisfaction…”. Nekem személyes kedvencem a Split Second (Őrült Stone) Rutger Hauerrel, mely nagyon apokalipszis közbeni, nagyon dark és punk is, csak sokkal inkább horror mint sci-fi. További példák a társadalmi elidegenedésre és persze a farkastörvényekre a különféle posztapokaliptikus gyöngyszemek. A sivatagishow-k kultuszalapja persze Cici Gibson aka Mad Max, de kiváló alkotások például a Neon City című film vagy számos további „zs” mozi mint például a Spacehunter vagy a Cherry2000. Punkosan sivatagos kiberfilmek a méltán elfeledett Albert Pyun rendezte Cyborg (Zsanklaud Vandám), aminél sokkal de sokkal jobb a Nemezis sorozat legelső része, ami világát tekintve épp a Matrix – Terminator – Blade Runner nem létező hátomszög súlypontjában van. És itt említeném meg Pyun legviccesebb filmjét, a Mean Guns-t Christopher Lambert-tel. Ha már a leghíresebb halhatatlannál járunk, akkor beszúrnám egyik kedvenc anime mozimat, The search for vengeance címmel, ami annyira kiberpunk, amennyire csak lehetséges. Az Alien filmek (amelyek szerintem annyira nem férnek össze a Predator filmekkel) kópiái közül tudom javasolni a Galaxy of Terror meg Forbidden Planet című tündibündi űrhorrorokat, de önmagukban ezek sem kiberpunkosabbak, mint maga az Nyolcadi utas a halál. Az ősklasszikusban ugyanis egyedül Ash karaktere enged következtetni a Weyland szemétségeire, de valójában a társadalomból nem sokat ismerünk meg, és egy űrhajó legényésgéneka körében a farkastörvények sem feltétlen jelentkeznek. Szemét nagyvállalat mondjuk van dögivel (OCP, Umbrella), a frissebb eresztések közül a Resident Evil vagy a Cube trilógia igazán rohadt szervezeteket mutat be, aránylag vicces formában. Nem véletlen, hogy Verhoeven imádja a marketing brutalitását („Do you want to know more?”) Na és persze a műfaj nem a hetvenes évek végén kezdődött… csak említve például a nagyon elidegenedett, nagyon brutális világát a Soylent Green-nek (Zöld szója, based on Harry Harrison novel)… Sokat locsogtam, de közelebb nem kerültem a megoldáshoz Fogalmam sincs mi az a kiberpunk, illetve még az is meglehet, hogy nincs sok értelme műfajnak tekintve keretek közé szorítani. Bármilyen világ, ahol káosz vagy rend van, ami vagy a földöm vagy másik bolygón játszódik, ahol vagy vannak vagy nincsenek kiborgok és andoridok meg kibernetikus technológiák, ami vagy atomháború előtt, vagy közben, vagy utána játszódik, de ahol a kormányok, a világot irányító vállalatok nagyon szemetek az mind kiberpunk-e? Vagy azok a filmek a kiberpunkok, amelyekben Van Damme, Jet Li, Billy Drago, Ronny Cox, Dolph Lundgren, Lance Henriksen játszik? Esetleg azok, amelyekben Rutger Hauer, Michael Ironside, Christopher Walken, Jürgen Prochnov, Clancy Brown, Charlton Heston hozza ugyanazt a jól megszokottan szenzációs sémakaraktert? Netán az írokra kellene koncentrálni mint Dick, Sheckley, Harrison, Pohl, Clarke, Huxley, Heinlein, Lem ( Gibson-t meg az Alan Dean Foster jellegű bérírókat a legnagyobb jóindulattal sem tudom az előbbiekkel egy lapon említeni)? És akkor a végső és provokatív kérdés az adminokhoz; mi alapján döntitek el, hogy ha mesélni támad kedvem bármely fent említett világon, akkor megtehetem-e itt, vagy vonuljak másik fórumra? | |
Hozzászólások száma : 188 Join date : 2010. Jan. 20. Age : 48 Tartózkodási hely : Cyber Pokol kapujában Üzenőláda :
| Tárgy: Re: Kérdések, kritikák (Kérdezz s mi felelünk, vagy kritizálj) Pént. 26 Márc. 2010, 8:09 pm | |
| - Prime Bullet írta:
Sajnos nekem ez sem sokat segített a kiberpunkoskodás kereteinek meghatározásában. Könnyedén meg is fogom indokolni, hogy miért vagyok ennyire nehéz felfogású.
Ha a társadalmi elidegenedés illetve a farkastörvények lépnek elő, mint kulcsszempontok, akkor az általad említett példák közül a Starship Troopers illetve a 12 Majom nem stimmel. Az Űrbárány Gyalogság éppenhogy nem elidegenedett társadalomról szól, hanem egy végtelenül integrált, igaz kasztosodott társadalmat mutat be (el lehet mondani, hogy Heinlein könyvének társadalma azért jól át lett emelve, mégha a sztori nem is stimmel). A 12 Majom alapja pedig megint csak egy elképesztő brutalissál kontrollált társadalmi háttérhelyzetből indul ki, amikor a maroknyi túlélő elég ágrólszakadtan nyomja a föld alatti létet (a másik bemutatott társadalom pedig a jelenkor Földje).
.....................................................................
És akkor a végső és provokatív kérdés az adminokhoz; mi alapján döntitek el, hogy ha mesélni támad kedvem bármely fent említett világon, akkor megtehetem-e itt, vagy vonuljak másik fórumra? Ave
Sajnos nem tudom jobban megfogalmazni a számomra cyberpunkosodás hangulatát e vann csumba
Következő bekezdés igen rosszul fogalmaztam társadalmi elidegenedés és vagy farkastörvények, mert azért aztat te is elismerheted, hogy a Starship Troopersben és mind a 12 Majomban "farkastörvények" uralkodnak
A legvégső bekezdésre pedig a válasz IGEN MESÉLHETSZ bármelyik fent említett világon nem gördítünk akadályokat a játékteremtésed útjába mert mi ilyen megértő cyberpunkok vagyunk játékra fel jó hangulatban
Amúgy pedig szép hosszú postot kerekítettél, látom kibújtak belőled az írómanok gratulálok hozzá még egy párszór át fogom olvasni meg rágcsálni és lehet, hogy később még vissza-vissza térek rá
Szerkesztés után: - A FreeJack nagyon állat én csak a könyvet olvastam (Szabad Préda néven) de az nekem naaaaaagyon cyberpunk | |
| | | Prime Bullet Zsaru
| Tárgy: Re: Kérdések, kritikák (Kérdezz s mi felelünk, vagy kritizálj) Kedd 30 Márc. 2010, 9:32 am | |
| Én biztos nagyon ferde figura vagyok, de számomra kompletten felfoghatatlan az, hogy hogyan lehetséges, hogy az emberek játékrendszer/világ alapján választanak maguknak játékterepet, ahelyett, hogy a játék stílusát illetve a hozzájuk illő játékostársakat keresnék… Látom én, hogy kicsit magam vagyok ezzel a szemlélettel, de valaki igazán elmagyarázhatná Más: én nem tudom elérni a cyberkönyvtárat (ne kérdezzétek, miért, Kínából az rpg.hu is le van tiltva, fogalmam sincs milyen megfontolásból), viszont érdekelne, hogy léteznek-e az Alien világára vonatkozó digitalizált kiadványok? Hogy őszinte legyek a tengerészgyalogosok fegyvereinek kimerítő leírásai egyáltalán nem érdekelnek, viszont maga a világkép igen. Ha létezik ilyen valaki át tudja küldeni? | |
| Tárgy: Re: Kérdések, kritikák (Kérdezz s mi felelünk, vagy kritizálj) Kedd 30 Márc. 2010, 10:50 am | |
| - Prime Bullet írta:
- Én biztos nagyon ferde figura vagyok, de számomra kompletten felfoghatatlan az, hogy hogyan lehetséges, hogy az emberek játékrendszer/világ alapján választanak maguknak játékterepet, ahelyett, hogy a játék stílusát illetve a hozzájuk illő játékostársakat keresnék… Látom én, hogy kicsit magam vagyok ezzel a szemlélettel, de valaki igazán elmagyarázhatná
Más: én nem tudom elérni a cyberkönyvtárat (ne kérdezzétek, miért, Kínából az rpg.hu is le van tiltva, fogalmam sincs milyen megfontolásból), viszont érdekelne, hogy léteznek-e az Alien világára vonatkozó digitalizált kiadványok? Hogy őszinte legyek a tengerészgyalogosok fegyvereinek kimerítő leírásai egyáltalán nem érdekelnek, viszont maga a világkép igen. Ha létezik ilyen valaki át tudja küldeni? Hali
Azért ne sarkítsuk ennyire a kérdést én úgy fogalmaznék számomra fontos mind a hangulat mind a játékrendszer és súlyozok fölöttük. Ha ferenetikus és magával ragadó a háttér és a hangulat akkor hajlamos vagyok a rendszer "hibái" fölött túllépni lásd Középfölde M.E.R.P. Míg ha fernetikus a játékrendszer ám a világ gyengécskébb akkor a rendszer miatt játszok vele lásd Armegeddon 2092-Mars Természetesen vannak olyan sikeres befutók is ahol mind a rendszerrel és mind a világgal mondhatni maximálisan elégedett vagyok lásd Codex, Requiem, Cyberpunk 2020, White Wolf Word of Darkness világa, KULT De IGEN elismerem csak a világ és a háttér csapnivaló rendszerrel nem tud megfogni valószínűleg nem véletlenül vagyok kiakadva a M.A.G.U.S. szétgányolásától és fejlesztésnek nevezett tákolásaitól.....
A második van RAJONGÓI MAGYAR Aliens RPG feltöltöm mellékletként és megküldöm. A hangulatot és a hátteret a "könyv" második felében a szabályok és felszerelések után találod (számomra volt benne új infó) | |
| Tárgy: Re: Kérdések, kritikák (Kérdezz s mi felelünk, vagy kritizálj) Kedd 30 Márc. 2010, 6:17 pm | |
| | |
| | | Valentina Warwick Konzolcowboy
Hozzászólások száma : 77 Join date : 2010. Jan. 29. Age : 34 Tartózkodási hely : Metaverzum
| Tárgy: Re: Kérdések, kritikák (Kérdezz s mi felelünk, vagy kritizálj) Kedd 30 Márc. 2010, 8:22 pm | |
| Nálam műkszik a kiberkönyvtár, és ez nem jó statisztika számomra hogy az egyetlen aktív játékos nem tudja elérni. Kifundálok valamit, lehet átteszem másik helyre a kócerájt. Amúgy egy külföldi, ingyenes hoszton van. Amúgy meg mindenki írhat, ha parája van vele, szóljatok, mert nem hiába készítettem, fő küldetése hogy múúködjon. Múúkodj! | |
| | | Prime Bullet Zsaru
| Tárgy: Re: Kérdések, kritikák (Kérdezz s mi felelünk, vagy kritizálj) Szer. 31 Márc. 2010, 5:47 am | |
| Áááááá... ez ilyen Kína specifikus dolog, youtube nincs, gmail hol van, hol nincs (ha sokat szívózik a google a cenzúra témán akkor hamarosan egyáltalán nem lesz), facebook-ot 3 hónap alatt kétszer sikerült elérni... szóvak még az ajó, hogy a hungarianforum.net nincs letiltva | |
| | | Kael Vendég
| Tárgy: Re: Kérdések, kritikák (Kérdezz s mi felelünk, vagy kritizálj) Csüt. 20 Május 2010, 2:10 pm | |
| Sziasztok!
Nem kérdésem lenne, hanem csak azért írok ide, hogy szóljak, a Drytia krónikái fórumos szerepjáték bezárta kapuit, s így le lehet venni innen a fórumról a társoldalak közül. - E-mail címet sajnos nem találtam, de gondoltam még is jobb, ha megírom ezt. - Köszönjük, hogy eddig is kint lehettünk.
Üdv: Kael |
| Tárgy: Re: Kérdések, kritikák (Kérdezz s mi felelünk, vagy kritizálj) Csüt. 20 Május 2010, 11:12 pm | |
| - Kael írta:
- Sziasztok!
Nem kérdésem lenne, hanem csak azért írok ide, hogy szóljak, a Drytia krónikái fórumos szerepjáték bezárta kapuit, s így le lehet venni innen a fórumról a társoldalak közül. - E-mail címet sajnos nem találtam, de gondoltam még is jobb, ha megírom ezt. - Köszönjük, hogy eddig is kint lehettünk.
Üdv: Kael Ave
Egyenlőre kint marad, hátha újraindítjátok valamikor kiírom rá, hogy szünetel / hibernálva az oldal. | |
| | | Shade vo Vendég
| Tárgy: Re: Kérdések, kritikák (Kérdezz s mi felelünk, vagy kritizálj) Csüt. 22 Júl. 2010, 7:25 pm | |
| Sziasztok! Természtesesen benne vagyunk a bannercserében, az oldalatokat kitettem a Noctis Parvulus társoldalai közé. Az oldalunk tervezett nyitás 2010. szeptember 1-jén várható. Shade Itt a bannerünk: "I don't care about the sun...There's only cold rain...And even rainbows glowing black...When I dream dusk in your head...I don't care about this life...It's not worth living...Because you don't live a life alone..."Nyitsd ki a szemed, és egy világ tárul eléd! Egy világ, mely egy világ pusztulásával kezdődött. Egy világ, hol két faj áll szemben egymással a Noctis parvulus (vámpírok) és a Lamia (boszorkányok). Ősi ellenétét húzódik eme két nép között. Mély fájdalom, düh, harag és a közös múlt, mely elválaszthatatlan kötelékként fűzi őket össze. Noctis Sanguinis, a vámpírok birodalma - Örök félhomály lengi be e vidéket, hova a ragyogó napsugarak soha nem érnek el. A tájon hűvös szellő suhan át, járja táncát az örökléten át. A vörösen izzó hold festi rozsdavörösre fényével a vámpírok ősi épületeinek falait. Ezek a falak ősi titkokat rejtenek. A birodalom élén a Noctis Archos, a vámpírherceg áll, vámpírvárosaikat pedig hozzá hűséges vámpírurak irányítják. Övék e táj, mely örök sötétségben áll. Ők élet és halál urai... A birodalmi városok vastag kőfalain túl, Umbra plaga tájain élnek a kívülállók, azok a vámpírok, akik képtelenek voltak beilleszkedni a társadalomba. Ezen kietlen területektől nem túl messze, Lunaris foris vidékein él a Sanguis Lupus, azaz a vérfarkasok népe elenyésző számban. Vérfarkasok, kikhez a sors nem volt kegyes. Az életbenmaradásért küzdenek nap mint nap, fajukat az idő pusztulásra itélte. Ezen, a vámpírok uralta földön élnek a Mortalis-ok (halandók), akik hajdanán a világ urai voltak, de világuk pusztulásával ők is csak egyek lettek a sok faj közül, akik felett a vámpírok uralkodnak. Köztük élnek a nomádok és az éjbenjárók. A birodalmon határait átlépve a varázslat földjére jutunk. Egy mágiajárta vidék, hol a boszorkányok laknak. Boszorkányközösségek békében élnek egymás mellett, de mindegyik közösség a saját szabályai szerint éli mindennapjait. Sellarya szigetén áll egy kastély, egy lélekvesztő labirintus közepén, ahol mély álomba a jégbezárt Kela'ila alszik hosszú évszázadok óta. Kela'ila a leghatalmasabb boszorkány, ki valaha létezett. Ezen a szigeten élnek a Vedák és a Shamanok is, misztikus világuk magával ragadja az arra járót. A boszorkányok földjén állnak egy régi királyság, a hajdani Elves Birodalom maradványai, utolsó emlékek egy büszke nép, az Elves (elfek) évezredes kultúrjából. Fent északon, a Diabolus-ok (démonok) sivatagos, sivár földjén járó szellemek küzdenek lelkedért, s közben ezer és ezer régi mesét suttognak a sötét éjszakába. Régi romos városok: Leningrad és Moscva sötét utcái egy régi világ emlékeit őrzik. Mesélnek egy világról, hol élet volt, arany és gyémánt, s melyből mára csak halál, por és hamu maradt. S a két birodalom határán, Caelestis sziklás hegyvonulatai között élnek a Diabolus Venator-ok, a démonvadászok népe, akik erejükkel és tudásukkal a démonok ellen harcolnak, őrizve a békét, a vámpírokkal és a boszorkányokkal szövetségben. Lépj hát be te is Noctis Parvulus sötét és veszélyekkel teli misztikus világába! Légy részese te is a kalandnak! |
| | | Jose Vasquez Vergara Admin
Hozzászólások száma : 210 Join date : 2010. Jan. 20.
| Tárgy: Re: Kérdések, kritikák (Kérdezz s mi felelünk, vagy kritizálj) Pént. 29 Okt. 2010, 10:11 pm | |
| - Jake Tyler írta:
- Nos ez nem biztos, hogy ide tartozik, de fontos dolog! Szerintem ki kellene dolgozni a helyszíneket, vagyis legalább a fontosabbakat, mert akkor sokkal átláthatóbb lenne minden. Ha megcsináljuk, akkor legalább egy gonddal kevesebb, és nem kell a mesélőknek is azzal időznie, hogy a helyszínt is megírja, mert az már kész lenne.
Szia
Tényleg nem egészen oda való ahová írtad hanem inkább ide ha azt szeretnéd, hogy mindenki lássa, ha pedig fejlesztési ötletnek akkor az M.I. Birodalom szektorba az Ötletek, agymenések topicba
A helyszíneket Cyberpunk hangulatban lehet bővíteni ám talán hangulatosabb lenne, ha nem külön-külön topicokat nyitnátok nekik hanem egy Helyszínleírás topicban lennének össze gyűjtve (esetleg fotókkal) és és ott meg lenne nevezve pontosan hol található a helyszín pl, Belváros, Külváros, Harci zónák stb.
Ha lesz időm megpróbálok produkálni egy példát | |
| | | Jake Tyler Fixer
Hozzászólások száma : 16 Join date : 2010. Jun. 28. Age : 31
| Tárgy: Re: Kérdések, kritikák (Kérdezz s mi felelünk, vagy kritizálj) Szomb. 30 Okt. 2010, 5:04 pm | |
| Bocsánat, utólag észrevettem, csak nincs törlés funkció, így nem írtam be mégegyszer egy másik helyre. Véleményem szerint jobb lenne külön topicokba kidolgozni a helyszíneket, de ez egyéni szoc. problem. Az indokom csak annyi, hogy követhetőbb lenne egyszerre több játékot lebonyolítani, és nem kellene annyit keresgélni a majd felvirágzó játékosok és mesélők postjai között. A lényeg az, hogy minden sokkal követhetőbb lenne! Azért kikérem mindenki véleményét ez ügyben, úgyhogy várom a kritikát és a támogatást. Ez csak egy javaslat, nem muszáj elfogadni, csak véleményt szeretnék hallani! | |
| | | Jose Vasquez Vergara Admin
Hozzászólások száma : 210 Join date : 2010. Jan. 20.
| Tárgy: Re: Kérdések, kritikák (Kérdezz s mi felelünk, vagy kritizálj) Szomb. 30 Okt. 2010, 10:03 pm | |
| - Jake Tyler írta:
- Bocsánat, utólag észrevettem, csak nincs törlés funkció, így nem írtam be mégegyszer egy másik helyre. Véleményem szerint jobb lenne külön topicokba kidolgozni a helyszíneket, de ez egyéni szoc. problem. Az indokom csak annyi, hogy követhetőbb lenne egyszerre több játékot lebonyolítani, és nem kellene annyit keresgélni a majd felvirágzó játékosok és mesélők postjai között. A lényeg az, hogy minden sokkal követhetőbb lenne! Azért kikérem mindenki véleményét ez ügyben, úgyhogy várom a kritikát és a támogatást. Ez csak egy javaslat, nem muszáj elfogadni, csak véleményt szeretnék hallani!
Szia
A kavarodást el lehet kerülni frappáns és hangulatos fejlécezéssel, de legyen próba képen nyugodtan nyissatok új helyszíneket ám azok leírásai mind kerüljenek bele a Helyszínleírás topicba is. Ha nagyon elgazosodna a fórum a felesleges helyszín topicokat töröljük, ám a leírásaik megmaradnak az erre fenn tartott topicban. | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Kérdések, kritikák (Kérdezz s mi felelünk, vagy kritizálj) | |
| |
| | | | Kérdések, kritikák (Kérdezz s mi felelünk, vagy kritizálj) | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|